Достапни линкови

Мадрид: Шпанија планира да изгради втор по силина компјутер во светот


Шпанија планира да изгради втор по силина компјутер во светот, соопштија властите на таа земја. Тој треба, според можностите што ќе ги има,.да биде веднаш зад најсилниот компјутер во светот создадед од јапонската фирма НЕЦ. Во неговата изработка ќе учествува шпанската филијала на компанијата ЕјБиЕМ а проектот ќе чини шреку 70 милиони евра.
XS
SM
MD
LG