Достапни линкови

Прага: Претседателот на Радио Слободна Европа испрати телеграма со сочувство


Претседателот на Радио Слободна Европа Томас Дајн испрати соопштение во кое изразува длабоко жалење за трагичната смрт на Претседателот на Република Македонија Борис Трајковски. Имав чест да се сретнам и да го запознам претседателот Трајковски. Тој беше модерен, толерантен политичар во регионот обременет со национални и верски тензии и неговата смрт преставува огромна загуба за Македонија и цела Европа, се вели во соопштението на претседателот на Радио Слободна Европа Томас Дајн.
XS
SM
MD
LG