Достапни линкови

Братислава: Словачката влада одоври испраќање воени сили во источниот дел од земјата


Словачката влада одобри испраќање воени сили како засилување во источниот дел на земјата каде што Ромите, незадоволни од намалувањето на социјалните давачки, ги ограбуваат продавниците и предизвикаа нереди. Ромските лидери од Парламентот на Ромите за денеска закажаа демонстрации во Словачка, каде што живеат околу 500 илјади роми, под мотото работа, леб и рамноправност.
XS
SM
MD
LG