Достапни линкови

Љубљана: Градоначалникот го блокира најавениот референдум за изградба на џамија


Градоначалникот на Љубљана Даница Симсиќ го блокира најавениот референдум за изградба на џамија во градот, бидејки, како што изјави, не е во согласност со Уставот. Во Словенија живеат околу 50 илјади муслимани, главно од Босна и Косово, а не постои ниедна џамија.
XS
SM
MD
LG