Достапни линкови

Даблин: Разговори на министрите за здравство на ЕУ


Министрите за здравство на 55 земји на денешната конференција во Даблин – Ирска разговараат за соработката за спречување на Сидата во Европа и Централна Азија. Според Обединетите Нации околу 2 милиона луѓе во овие два регона се носители на ХИВ – Вирусот што е огромно зголемување во споредба со 1995 година кога заразени биле околу 30 илјади луѓе.
XS
SM
MD
LG