Достапни линкови

Брисел: Редовен состанок на министрите за надворешни работи на ЕУ


Министрите за надворешни работи на ЕвропскатаУнија на денешниот редовен состанок во Брисел ке побараат од Русија да ги обнови трговските договори со 10 земји кои на 1 мај ке станат членки на Унијата. Русија го одлага ова прашање поради загриженоста дека ке ги загуби повластиците што ги има со некои од поранешните членки на Варшавскиот Пакт.
XS
SM
MD
LG