Достапни линкови

Хаити: Претседателот го прифати планот на меѓународните посредници за надминување на кризата


Претседателот на Хаити Жан бертран Арситид го прифати мировниот план предложен од меѓународни посредувачи за надминување на кризата во земјата. Лидерите на опозицијата кои бараат оставка на Аристид за планот треба да се изјаснат до утре. Тој предвидува спроведување реформи но и останување на председателот на функцијата. Неизвесно е дали бунтовниците на Хаити кои бараат безусловна оставка на Аристид ќе го прифатат планот.
XS
SM
MD
LG