Достапни линкови

Вашингтон: Ирачката економија покажува знаци на опоравување


Ирачката економија покажува знаци на опоравување, оцени американскиот потсекретар за финансии Џон Тејлор кој е во посета на Багдад.Од извозот на нафтата се остварени милијарда и 500 милиони долари повеќе од предвиденото, а високи резултати се покажани и во производството на градежни материјали. Тејлор изјави дека очекува ирачкото министерство за финансии и Централната Банка да бидат оперативни до времето на предавањето на власта на ирачаните на 30 јуни.
XS
SM
MD
LG