Достапни линкови

Багдад: Бремер ќе блокира секаков обид исламскиот закон да биде главен дел од уставот


Американскиот цивилен администратор во Ирак Пол Бремер изјави дека ке блокира секаков обид исламскиот закон да стане главен дел од уставот на земјата. Според Бремер исламот ке биде државна религија и извор за инспирација на правото, но не и главен елемент.
XS
SM
MD
LG