Достапни линкови

Стразбур: Советот на Европа изрази загриженост поради притисоците врз медиумите во Западна Европа


Парламентарносто собрание на Советот на Европа изрази загриженост од, како што се вели, притисоците од владите врз медиумите во Западна Европа, посочувајки го судирот меѓу Би Би Си и британската влада. Во соопштението се искажува загриженост и поради политичките притисоци врз медиумите во Италија, Шпанија, Грција и Португалија.
XS
SM
MD
LG