Достапни линкови

Скопје: Расправа за предлог законот за државјанство во Собранието


Македонското собрание ја продолжува расправата по предлог законот за изменување на Законот за државјнство. Овој закон еднаш беше изгласан од пратениците, но повторно се најде во Собранието бидејќи претседателот Борис Трајковски не го потпиша указот за негово прогласување. На дневен ред на оваа седница треба да се расправа и за декларацијата за поднесување барање за членство на Македонија во Европската Унија и за деклрацијата за поддршка на Македонската православсна црква.
XS
SM
MD
LG