Достапни линкови

Њујорк: Пет милијарди долаи за семејствата на загинатите на 11 септември


Семејствата на лицата кои загинаа при терористичкиот напад врз САД од 11 септември ќе добијат пет милијарди долари, соопшти Кенет Фајнбергм раководител на специјално формираниот фонд за помош на настраданите. Средствата што ќе бидат исплатени се движат од 250 илјади до седум милиони долари, зависно од возраста на жртвите и нивните приходи. Официјалниот број настрадани во терористичките напади во Њујорк е 2976.
XS
SM
MD
LG