Достапни линкови

Багдад: Бремер бара почитување на договорот за преземање на власта


Американскиот администратор во Ирак Пол Бремер го повика ирачкиот владин совет да ја следи времената рамка за преземање на власта и покрај барањата на влиајетлните клерици за итно одржување избори. Бремер побара да се примени договорот од 15 ноември за избор на провизорна влада до 1- јули која ке организира избори во 2005 година. Според шиитските клерици, на тој начин нема да се креира легитимна влада и затоа избори треба да се одржат во наредниве месеци.
XS
SM
MD
LG