Достапни линкови

Прага: На Чешка и се потребни 40 илјади доселеници годишно


На Чешка и се неопходни 40 илјади доселеници годишно за да се спречи драстичното стареење и изумирање на популацијата, проценува националниот завод за статистика. Според студијата за проценките до средината на 21 век Чешка со очекуваниот прилив од 25 илјади странци годишно од сегашните 10, 2 милиона би се намалила на 9.4 милиони граѓани.
XS
SM
MD
LG