Достапни линкови

Вашингтон: Помалку кафе – ризик за дијабетис


Луѓето што пијат неколку кафиња дневно помалку ризикуваат да добијат дијабетис. Во најновото истражување на Харвард се дошло до заклучок дека кафето позитивно влијае врз човечкиот метаболизам. Истражувањето било спроведено кај сто дваесет и пет илјади луѓе кои пиеле по најмалку шест нормални, односно кофеински, кафиња дневно.
XS
SM
MD
LG