Достапни линкови

Исламабад: Рамковен договор за формирање слободна трговска зона


Самитот на лидерите на Јужна Азија во Исламабад резултираше со рамковен договор за формирање слободна трговска зона која треба да стапи во сила во 2006 година. Регионалните нуклеарни ривали Индија и Пакистан, од друга страна се договорија следниот месец да започне широк дијалог за постигнување мир меѓу двете земји околу поделениот Кашмир. Засега не е објавено местото и датумот кога би почнал идниско – пакистанскиот дијалог.
XS
SM
MD
LG