Достапни линкови

Скопје: Собранието ја исцрпи општата расправа по предлог буџетот


Собранието на Република Македонија синоќа ја исрпи општата расправа по Предлог-биџетот за 2004 година. Опозицијата која смета дека биџетот е рестриктивен и без развојна компонента, најмногу забелешки имаше на ограничувањето на времетраењето на дискусиите. Собраниската седница продолжи и денеска со амандманската расправа. На предлог буџетот се доставени над 100 амандмани. Пред почетокот на седницата претседателот на Собранието Лупчо Јордановски, одржа состанок со координаторите на политичките партии.
XS
SM
MD
LG