Достапни линкови

Лондон: Сеуште не е воспоставен контакт со сондата Бигл на Марс


Британските научници, и покрај неколкуте обиди да воспостават врска, не ја губат надежта дека сондата Бигл два безбедно слетала на Марс. Европската сонда дизајнирана да истражи дали постојат знаци на живот на таа планета, по шест месечно патување, вчера се спушти на површината на Марс, но досега таа, и покрај планираното, не испратила ниту еден сигнал кој ќе потврди дека слетувањето било успешно.
XS
SM
MD
LG