Достапни линкови

Киев: Усвоени измениети на уставот на Украина


Украинскиот парламент денеска ги усвои амандманите на Уставот со кои, меѓу другото, се предвидува претседателот на државата од 2006-та година да биде избиран во Парламентот. Во Украина во наредната година ќе се одржат избори за претседател, но неговиот мандат ќе трае само две години, односно до изборот според новите правила.
XS
SM
MD
LG