Достапни линкови

Сеул: Јужна Кореа ќе испрати во Ирак три илјади војници


Јужна Кореа ќе испрати во Ирак 3 илјади војници, одлучи претседателот на оваа земја Рох Мо Хјуна, чија одлука треба да ја одобри и Собранието. Задачата на нашите единици ќе биде да помогнат во одржувањето на мирот во одредени делово на земјата, а нивниот број ќе изнесува 3 илјади, изјави претседателот на Јужна Кореа Рох Хјуна.
XS
SM
MD
LG