Достапни линкови

Багдад: Изјава на шефот на американскиот генералштаб во Ирак


Шефот на американскиот генерал – штаб во Ирак генерал Ричард Мајерс изјави дека коалиционите сили ја добиваат битката во Ирак и покрај секојдневните напади врз нив. Тој рече дека ниту коалиционите сили, ниту Ирачаните нема да дозволат победа на остатоците на бившиот режим.
XS
SM
MD
LG