Достапни линкови

Белград: Извештај на Меѓународната кризна група за јужна Србија


Во јужна Србија и натаму владее напнатост, а серијата инциденти во август и септември укажува дека мирот во ова подрачје може да биде загрозен, се наведува во најновиот извештај на Меѓународната Кризна Група. Според МКГ, е бавноста на реформите во Србија, а меѓу локалните Албанци владее уверување дека мирот не им го донесол ветеното, ставање крај на тензиите со српските сили за безбедност. Сепак тие, оценува Меѓународната Кризна Група не ги подржуваат насилството и терористичката АНА.
XS
SM
MD
LG