Достапни линкови

Виена: Текст на виенскиот весник Пресе за Македонија


Во Македонија наскоро мировните сили треба да бидат заменети со полицајци на Европската Унија, но многумина Албанци сакаат да останат странските војници, оценува виенскиот весник Пресе. Главен проблем во Македонија е криминалот и вооружените банди кои настојуваат да ја одржат нестабилноста во регионот. И натаму постојат албански села во кои не смее да влезе македонски полицаец, изјавил за Пресе францускиот офицер Патрис Сонсони, кој командува со една едница на Конкордија во Тетово.
XS
SM
MD
LG