Достапни линкови

Северна Ирска: Расте поддршката за тврдите партии


Делумните резултати од изборите за Северно ирскиот покраински парламент покажуваат дека расте подршката за тврдите партии на протестантите Демократските Унионисти и католичката Шин Фејн – политичкото крило на ИРА. Доколку радикалните протестанти освојат мнозинство, според анализите, може да биде загрозен мировниот процес и формирањето протестантско – католичка влада во Северна Ирска.
XS
SM
MD
LG