Достапни линкови

Софија: Од идната година анти-корупциска обука во училиштата


Од идната учебна година во Бугарија ќе биде воведена антикорупциска обука, соопшти денеска бугарското министерство за образование и наука. Обуката ќе биде во наставната програма за трето одделение. Освен тоа, во рамките на другите предмети од четврто до осмо оддление се предвидени и посебни лекции за штетноста на митото.
XS
SM
MD
LG