Достапни линкови

Скопје: Продолжува втората фаза од акцијата за доброволно предавање на оружјето


Во Македонија денеска продолжува втората фаза од акцијата за доброволно предавање на нелегалното оружје. Досега во акцијата, меѓу другото, се собрани над седумстотини парчиња различен тип оружје и осум илјади и четиристотини парчиња муниција. По завршувањето на акцијата, на петнаесети идниот месец, во сила стапуваат законските одредби според кои за поседување нелегално оружје следува затворска казна од пет години.
XS
SM
MD
LG