Достапни линкови

Берлин: Јошка Фишер предлага измени во предлог уставот на ЕУ


Шефот на германската дипломатија Јошка Фишер понуди извесни измени во предложениот нов устав на Европската Унија со цел да се изнајде решение со главните опоненти на овој акт Полска и Шпанија. Овие две земји сметаат дека предвиденото донесување одлуки со просто мнозинство ќе им овозможи на големите евро сили, Германија, Франција, Британија и Италија да имаат повластена позиција спрема помалите членки во Унијата.
XS
SM
MD
LG