Достапни линкови

Виена: Меѓународната агенција за атомска енергија не открила докази дека Иран прави атомска бомба


Меѓународната агенција за атомска енергија, како што се дознава, во нејзиниот нов доверлив извештај повторува дека не открила докази кои покажуваат дека Иран се обидува да направи атомска бомба. Сепак, во извештајот, кој офиицијално треба да биде објавен на дваесетти овој месец, се додава дека се уште со сигурност не може да се утврди дали иранската нуклеарна програма е целосно наменета за мирољубиви цели.
XS
SM
MD
LG