Достапни линкови

Токио: Денеска парламентарни избори


Во Јапонија денеска се одржуваат парламентарни избори на кои околу 100 милиони гласачи ќе треба да изберат 480 пратеници. Изборите воедно се прилика граѓаните да се изјаснат за продолжување на реформите кои ги заговара премиерот. Според истражувањата на јавното мислење голема предност се очекува да има владеачката коалиција на чие чело е претседателот на Либерално-демократската партија, премиерот Коизуми.
XS
SM
MD
LG