Достапни линкови

Скопје: Разговори Македонија – Хрватска за побрзо вклучување во ЕУ


Делегација на хрватското министерство за евро-интеграција, предводено од министерот Невен Мимица, и македонски владини преставници, денеска во Скопје треба да го означат почетокот на работата на меѓусебната група за побрзо вклучување во Европската Унија. Главни теми се процесот на преговарање и подготовка за доближување до Унијата, како и хрватските искуства околу апликацијата за полноправно членство.
XS
SM
MD
LG