Достапни линкови

Њујорк: Генералното собрание на ОН против економското ембарго на САД спрема Куба


Генерлното собрание на Обединетите Нации со мнозинство гласови уште еднаш се изјасни за укинување на четириесет годишното американско економско ембарго спрема Куба. Генералното собрание веќе дванаесет години се изјаснува против блокадата што Соединетите Држави ја воведоа откако силите на Фидел Кастро го одбија нападот поддржан од ЦИА во Заливот на свињите.
XS
SM
MD
LG