Достапни линкови

Софија: Локални избори во Бугарија


Во Бугарија денеска се одржуваат локални избори на кои околу шест милиони граѓани со право на глас треба да ги изберат новите органи во 263-те единици на локална самоуправа. На изборите ќе учествуваат 145 партии и коалиции, а на нив се гледа како на сериозен тест за Народното движење Сиемеон Втори на премиерот Саксобурготски. Гласачките места ќе ги обезбедуваат 26 илјади полицајци.
XS
SM
MD
LG