Достапни линкови

Рим: Генерален штрајк во Италија на милиони работници


Милиони работници во Италија денеска излегоа на генерален штрајк во знак на протест поради планираната реформа на италијанскиот пензиски систем, со која треба да се зголеми бројот на годините потребни за пензионирање. Четири часовниот штрајк предизвика хаос во сообраќајот и во секојдневното функционирање на јавните служби во Италија.
XS
SM
MD
LG