Достапни линкови

Стокхолм: Денеска ќе биде објавен добитникот на нобеловата награда за хемија


Шведската кралска академија на науките денеска ке го објави името на добитникот на Нобеловата награда за хемија. Номинациите се тајни веќе 50 години а предлозите стигаат од членовите на академијата, бившите лауреати, професори од нордиските земји, но и експерти од други земји. Добитникот и на оваа нобелова награда ке добие милион и 300 илјади долари.
XS
SM
MD
LG