Достапни линкови

Белград: Три години од големите демонстрации против Милошевиќ


Денеска се одбележуваат три години од големите демонстарции во Србија со кои беше ставен крај на владеењето на режимот на Слободан Милошевиќ. Тригодишнината од демократските промени ке ја одбележи народното движење „Отпор“, кое за вечерва организира манифестација на белградскиот плоштад Република, каде ќе се собираат и потписи од грагани кои придонеле за пад на режимот на Милошевиќ. Граѓаните се повикуваат и на протестна прошетка со образложение дека 5 октомври не треба да се слави, туку да се брани.
XS
SM
MD
LG