Достапни линкови

Њујорк: Анан бара испраќање итна помош во Конго


Генералниот секретар на Обединетите Нации Кофи Анан побара во Конго итно да биде испратена меѓународна помош за консолидација на мирот. Оценувајки дека безбедносната и хуманитарната состојба во таа земја се загрижувачки, Анан предложи интервенцијата да се одвива во три правци – обнова на инфраструктурата, хуманитарна помош и подршка на транзицијата. Се проценува дека во Конго има околу 3 милиони внатрешно расселени лица.
XS
SM
MD
LG