Достапни линкови

Вашингтон: Буш го потпиша меморандумот за влезни визи во САД да се решава во земјата


Американскиот претседател Џорџ Буш го потпиша меморандумот со кој министерството за внатрешни работи последно ќе решава при издавањето визи за влез во Соединетите Држави. Конзулатите, како и досега ќе издаваат визи, но решенијата ќе бидат контролирани од претставници на министерството за внатрешни работи. Оваа мерка се воведува, како што е образложено, со цел да се сузбијат терористите да влезат во Соединетите Држави.
XS
SM
MD
LG