Достапни линкови

Италија: Снабдувањето со електрична енергија нормализирано


Електричната енергија е повторно воспоставена во речиси цела Италија по исклучувањето вчера наутро кое во темница остави 58 милиони луѓе. Се претпоставува дека проблемот бил во прекинот на електричните линии со соседни Франција и Швајцарија од каде што Италија се снабдува со струја. Од Италија нема извештаји за поголеми инциденти.
XS
SM
MD
LG