Достапни линкови

Охрид: Работна средба на македонско – албански борд за заштита на Охридското Езеро


Во Охрид денеска се одржува работна средба на заедничкиот македонско – албански борд за заштита на Охридското Езеро. Главни теми се новиот заеднички договор и акциониот план за заштита на езерото и неговиот слив. Најавени се разговори и за изградба на пречистителна станица и колекторски ситем во Албанија, како и за проблемите со рибниот фонд во Охридското Езеро.
XS
SM
MD
LG