Достапни линкови

Прага: Владата на Шпидла доби доверба од парламентот


Владата на чешкиот премиер Владимир Шпидла го прежиева денешното гласање за доверба во парламентот по барање на опозицијата поради пакетот фискални реформи наменети за кратење на растечкиот дефицит. Неговата централно –левичарска влада доби доверба и за целосниот пакет реформи за анмалување на потрошувачката и промените во даночната политика.
XS
SM
MD
LG