Достапни линкови

Софија. Бугарските војници во Ирак бараат зголемување на платите


Бугарските војници стационирани во Ирак побараа зголемување на платите за шеесет и седум проценти како надомест за ризикот со кој се соочуваат во таа земја. Бугарското министерство за одбрана денеска соопшти дека добило такво барање потпишано од скоро сите четиристотини и седумдесет војници кои под полска команда се разместени во јужен Ирак.
XS
SM
MD
LG