Достапни линкови

Њујорк: Состанок на Конктакт групата за Косово


Во Њујорк денеска ќе биде одржан состанок на Контакт групата на која преставниците на 6 – те држави и шефот на УНМИК Хари Холкери треба да ги договорат времето и местото за почеток на дијалогот меѓу Белград и Приштина. Пред заминувањето за Њујорк, Холкери изјави дека
по средбата со преставниците на Соединетите Држави, Русија, Франција, Велика Британија, Италија и Германија ке изработи конкретен план за дијалогот меѓу Белград и Пришина чиј почеток како што рече е прашање на денови. Како места за дијалогот се спомнуваат Брисел и Виена.
XS
SM
MD
LG