Достапни линкови

Њујорк: Излагање на поранешниот македонски претседател Киро Глигоров


Поранешниот македоснки претседател кој синока во Њу Јорк имаше излагање на мегународната конференција Влијанието на илинден врз македоснката национлана свест во своето обракање ја изнесе и оценката дека охридскиот договор не ги исполнил очекувањата на мнозинското население. Глигоров рече факт е оти охродскиот договор ги надминува правата дадени на малцинставта според конвенцијата за малцинските права но како што оценува поранешниот македоснки претседател со него не се подржуваат правата на граѓаните туку на колективитетите со што се јакнат спротивнсостите и се создава основа за нови кризни поделби.
XS
SM
MD
LG