Достапни линкови

Москва: Денеска со меморандум ќе биде регулиран долгот на поранешна СФРЈ кон Русија


Русија и земјите наследнички на поранешна СФРЈ денеска во Москва ке потпишат меморандум за регулирање на клириншкиот долг, односно за заемните финансиски побарувања по основ на стоковата рзамена меѓу Советскиот Сојуз и СФРЈ. На состанокот во Белград во март 2003 е усогласена висината на советскиот клириншки долг кој изнесува милијарда 291 милион клириншки долари. На Македонија отпаѓаат 7, 5 насто од долгот.
XS
SM
MD
LG