Достапни линкови

Софија: Започна регионалната конференција за одбрана и безбедност


Во Софија започна регионална конференција за одбрана и безбедност на која на учесниците , министрите за одбрана на Југоисточна Европа им се обрати генералниот секретар на Нато Џорџ Робертсон. Тој рече дека Нато и Европската Унија покажале стратегиско партнерство во спречувањето на крвав конфликт во Македонија. Според Робертсон, Македонија, Албанија и Хрватска сега работат врз неопходните реформи за зачленување во НАТО.
XS
SM
MD
LG