Достапни линкови

Њујорк: Консултации за предлог резолуцијата на САД за Ирак


Во Советот за Безбедност се одржуваат консултации за американската предлог резолуција за авторизација на мулти-националните сили во Ирак. На резолуцијата и се спротивставуваат Франција и Германија чии лидери Жак Ширак и Герхард Шредер вчера во Дрезден изјавија дека со неа ниту Ирачаните ниту Обединетите Нации не добиваат доволно власт, бидејќи Соединетите Држави ја задржуваат политичката и воената контрола во Ирак.
XS
SM
MD
LG