Достапни линкови

Наџаф: Денеска ќе биде погребан шиитскиот клерик ал Хаим


Денеска ќе биде закопан шиитскиот клерик Ајатолахот Мохамед Бакир ал Хаким кој заедно со уште 80 верници беше убиен во Џамијата во Наџаф во најсмртоносниот напад во по воен Ирак. По погребот ке биде прогласен 25 члениот ирачки кабинет наименуван од Ирачкиот Владин Совет во кој се рефлектира етничката припадност на ирачаните. Мнозинството во кабинетот го имаат шиитите како најбројна група.
XS
SM
MD
LG