Достапни линкови

Каиро: Делегација на ирачката времена влада на разговори во Египет


Делегација на ирачката времена влада предводена од Ибрахим Јафари пристиган во Каиро на разговори со египетскиот секретар за надворешни работи Ахмед Махер и со Амир Муса од Арапската лига. Египетската агенција МЕНА јави само за пристигнуавње на ирачки политички фигури без да го спомене владиониот совет што минатиот месец го поставија Соединетите држави. Ахмед Махер овој месец изјави дека тој совет не е легален.
XS
SM
MD
LG