Достапни линкови

Прага: 35 години од инвазијата на силите на Варшавскиот пакт


Во Чешка денеска се одбележуваат 35 години од инвазијата на силите на некогашниот Варшавскиот Пакт врз тогашна Чехословачка. Со тоа во 1969 се стави крај на еден од нај амбициозните обиди за политички реформи во комунистичкиот дел од Европа предводен од чехословачкиот лидер Александар Дубчек.
XS
SM
MD
LG