Достапни линкови

Њујорк: Обновено снабдувањето со електрична енергија


Во Њујорк целосно е обновено снабдувањето со електрична енергија додека во другите градови на северозападниот дел на Соединетите Држави и Канада се уште се работи врз враќањето на струјата. Соединеите Држави и Канада заеднички работат за да ги утврдат причините за прекинот со снабдувањето на енергијата најголем досега забележан во историјата на Северна Америка. Околу 50 милиони луѓе од четвртокот останаа без електрична енергија. Властите ја отфрлија можноста дека станува збор за терористрички чин.
XS
SM
MD
LG